Preotul paroh

„Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân, binecuvântare celor ce pleacă!”

Dragi vizitatori ai site-ului Parohiei Bunavestire din Cristian, prin intermediul rubricilor din meniul principal, vă punem la dispoziţie informaţii privind istoria şi activitatea curentă a parohiei noastre, vă invităm să priviţi fotografiile ce dau mărturie despre sărbătorile şi evenimentele importante în viaţa enoriaşilor, să admiraţi frumuseţea şi unicitatea unui obiectiv cultural monument istoric, să vă aflaţi între binefăcătorii şi donatorii sfântului lăcaş. Dumnezeu să vă binecuvinteze!

preot paroh

Curriculum Vitae Preot Paroh

pr adrian romanPr. Dr. Adrian Roman fost instalat în Parohia Ortodoxă “Buna Vestire” din comuna Cristian, judeţul Sibiu, la data de 19 decembrie 2010. Cu ocazia resfinţirii bisericii din 18 septembrie 2011, a fost hirotesit iconom de către IPS Dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. De la 1 martie 2018 conduce Departamentul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului, în calitate de Consilier eparhial.

S-a născut la 28 iunie 1979 la Sibiu. Este căsătorit din octombrie 2008 cu Cristina Roman, diplomat de carieră, în prezent Redactor-șef la Revista Porunca Iubirii, Editura Agaton.  În perioada 1994 – 1999 a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox  ”Simion Ştefan” din Alba-Iulia.  În anul 2003 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii Lucian Blaga, Sibiu. A absolvit cursurile de Master în Teologie Sistematică în anul 2005.

În perioada 2005 – 2010 a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie din Fribourg, Elveţia, catedra de Istorie bisericească şi Patrologie. La data de 18 decembrie 2012 i s-a acordat titlul de Doctor în Teologie cu calificativul Magna Cum Laudae cu lucrarea La sémantique de la participation et de la communion dans la penseé d’Origène.

Concomitent cu desfăşurarea cursurilor de master a predat disciplinele Religie, Geografie şi Muzică elevilor Şcolii Generale Brateiu, jud. Sibiu. Împreună cu ceilalți componenți ai grupului vocal Teofania, a înregistrat trei albume de muzică bisericească, folclorică şi patriotică şi a participat la concerte în ţară şi străinătate. De asemenea, a făcut parte din Corala Christiana, constituit în anul 2011 în scopul realizării materialului audio al slujbei de canonizare a Sf. Ierarh Andrei Șaguna. Activează la diferite evenimente cu tematică religioasă și în Corul Preoților din Protopopiatul Sibiu.

A participat la numeroase conferințe la universități din străinătate, în cadrul cărora a susținut studii de Teologie patristică și de istorie antică. A publicat diverse articole și studii în Revista Teologică, Telegraful Român, Îndrumătorul, Revista Porunca Iubirii, diverse gazete din țară și străinătate. Este vorbitor de franceză, engleză şi are cunoştinţe medii de germană şi italiană.

Reclame

5 gânduri despre „Preotul paroh”

 1. Andrei Mihai a spus:

  A luptat si a reusit. Dumnezeu sa-ti dea sanatate si bucurie

 2. Andrei Mihai a spus:

  credinta nu este facuta sa fie uitata , si sa fie pastrata mereu cu sfintenie

 3. Sf\;ie Florin a spus:

  Dumnezeu să vă binecuvânteze! Sfâşie Florin Buzău 0766-66-19-60

 4. Sfasie Florin a spus:

  Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s