Sărbători diverse

  • Crăciun. Craii pregătiţi de doamna învăţătoare Elena Caşir, încântă an de an pe credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie, iar elevii colindători îndrumaţi de domnul profesor Chiş, au emoţionează cu glasurile şi colindele lor.
  • Primţi cu colinda? Primim, primim! 24 decembrie, Ajunul Crăciunului!

  • Serbarea de Crăciun a elevilor de şcoală are loc în mod tradițional la Căminul Cultural din Cristian, între invitaţi aflându-se şi părintele paroh Adrian Roman. Elevii  interpretează colinde, cântece populare, poezii şi scenete dedicate frumoasei sărbători a Crăciunului. Copiii îmbrăcaţi în haine populare, precum şi elevii din clasele primare îmbrăcaţi precum spiriduşii lui Moş Crăciun, stârnesc ropote de aplauze. Iată câteva imagini:

  • Serbare de Sf. Nicolae. Prichindeii din două grupe ale Gradiniţei din Cristian dau pentru cei prezenţi de Sf. Nicolae la biserica Bunavestire o serbare pregătită special cu această ocazie. După Sfânta Liturghie, fiecare copilaş recită câteva versuri ale unei scenete potrivite cu tematica sărbătorilor de iarnă, iar în încheiere cântă câteva colinde din bătrâni păstrate şi valorificate cu atenţie şi dragoste de doamnele educatoare.
  • În Duminica Mironosiţelor din Postul Mare, un grup de elevi ai Şcolii Generale din Cristian, condus de profesorul Ioan Chiş, aprezintă după Sfânta Liturghie, o scenetă plecând de la pericopa evanghelică a zilei. Conform informaţiilor oferite de dl. profesor Chiş, “Mironosiţele” este o scenetă populară aparţinând dramaturgiei de inspiraţie biblică şi este prezentată în unele sate din Mîrginimea Sibiului. Ea îşi are originea în capitala spirituală a Mărginimii, Sălişte, fiind consemnată în scris de cantorul Picu Pătruţiu pe la mijlocul secolului al XIX-lea. Se joacă neîntrerupt în satul Rod în noaptea de Înviere.

  • Sfintele Paști. Sub atenta îndrumare a doamnelor educatoare, spre bucuria părinţilor, bunicilor şi credincioşilor parohiei, piticii de la grădiniţă dau un mic spectacol închinat Sfintelor Paşti la biserică:
  • Bazar de Sfintele Paști. Anual, înaintea începerii vacanţei pentru Sfintele Paşti, copiii de la grădiniţa din comună, conduşi de doamnele educatoare, confecţionează articole cu specific pascal (tablouri de diferite dimensiuni, suporturi pentru lumânări, ghirlande ornamentale, crenguţe împodobite, iepuraşi, puişori, cuiburi de ouă ). Acestea sunt achiziţionate la preţuri simbolice de către părinţii şi invitaţii la “Bazar”.
  • Resfințire biserică. Cu ocazia resfinţirii bisericii (18 septembrie 2011), îmbracati in costume populare, copiii de la Scoala Generala Cristian, sub conducerea profesorului Ioan Chis au cantat pricesne inchinate Maicii Domnului, ocrotitoarea sfantului lacas.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s