NU abandonului școlar

Odată cu începerea Anului Şcolar 2012-2013, părintele paroh Adrian Roman s-a îngrijit de înscrierea unui număr de 10 elevi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă din Sibiu. Copiii cu vârste între 8 – 15 ani, aparţin de Parohia Bunavestire Cristian şi provin din familii cu o situaţie socială şi financiară precară, aflându-se în abandon şcolar. Cu acceptul părinţilor sau tutorilor, cu bunăvoinţa şi colaborarea reprezentanţilor Şcolii Generale din Cristian, precum şi a medicului de familie din comună, s-au putut întocmi dosarele de înscriere.

Elevilor le-a fost decontat abonamentul de tren, le-a fost oferită o masă caldă la şcoală, iar Parohia Bunavestire i-a sprijinit cu rechizite, îmbracăminte, încălţăminte, hrană. Astfel de ajutor se adresează şi unora dintre elevii provenind din acelaşi tip de familii, dar care îşi continuă studiile la Şcoala cu clasele I-VIII din Cristian.

În anul 2014, ajutorul oferit elevilor cu situație materială precară a continuat, sub forma achiziționării de către parohie de rechizite și haine. De asemenea, a continuat ajutorul sub formă de hrană, adaptat de la caz la caz.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s