Încă din anul 1991, în fiecare vară are loc, de fiecare dată într-o altă localitate, Întâlnirea sașilor din Transilvania. Anul acesta marea întâlnire a avut loc în mai multe localităţi din judeţul Sibiu în perioada 28 iulie-13 august.

”Unul dintre scopurile principale ale întâlnirii este de a readuce sașii pe meleagurile de unde au plecat și de a arăta sașilor tineri cum arată zona de unde au emigrat părinții sau bunicii lor. Acesta este și unul dintre motivele pentru care evenimentul are loc în luna august, în Germania fiind perioada clasică de vacanță în majoritatea sectoarelor sociale. Cu siguranță va fi cea mai mare întâlnire organizată până acum.” – Winfried Ziegler, directorul executiv în cadrul FDGR Sibiu și organizator al întâlnirii.

În data de 8 august, la Cristian, în Șura Popii, a avut loc întâlnirea tradițională a sașilor originari de pe aceste meleaguri. Devine deja o frumoasă tradiție ca jocului și cântecului de sorginte săsească, să li se alăture și tradiții neaoșe, românești. Astfel, Întâlnirea sașilor din Cristian, s-a bucurat anul acesta și de evoluția Ansamblului Popular al Parohiei Cristian I, Plaiuri de Munte. Tinerii artiști au transmis entuziasm, bucurie și au încântat cu talentul și evoluția lor, fiind aplaudați la scenă deschisă.

Felicitări!

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame