Parohia Ortodoxă Buna Vestire de la Cristian – Sibiu, a chemat la a doua ediție a Festivalului Cultural din comună pe iubitorii de frumos. Sala Căminului Cultural a fost neîncăpătoare pentru cei care au dorit să savureze parfumul toamnei pe ritmuri de muzică de calitate și care i-au aplaudat la scenă deschisă pe tinerii artiști. Evenimentul a fost reflectat și de Birourile de presă ale Mitropoliei Ardealului și Patriarhiei Române:

A doua ediție a Festivalului Cultural de la Cristian, județul Sibiu

http://ziarullumina.ro/festival-cultural-la-cristian-judetul-sibiu-la-a-doua-editie-116652.html

Această prezentare necesită JavaScript.

Părintele paroh, dr. Adrian Roman a inițiat și organizat festivalul cu încredințarea că activitățile pastorale și sociale se  pot împleti armonios cu cele culturale, luminând chipuri și suflete. Parohia, împreună cu tinerii, a organizat de-a lungul timpului și alte seri duhovnicești și evenimente culturale pe plan local și național.

Cu sprijinul Primăriei Cristian și al Școlii gimnaziale, duminică, 16 octombrie 2016, au urcat pe scenă pe rând: Prichindeii de la Grădiniță, conduși de dna. educatoare Elena Cașir, cu recital și joc ardelenesc; Trupa de dans a Școlii gimnaziale, condusă de dna prof. Carmen Merlan, Denis Ciobanu, cu o interpretare la orgă a cântecului din Mărginime și vals; Trupa de teatru a Școlii gimnaziale, cu piesa Revolta poveștilor, sub îndrumarea dnei prof. Dana Rotărescu, piesă care a câștigat anul acesta patru premii ale Teatrului Gong; Orchestra Liceului de Artă de la Sibiu, condusă de profesorul Andrei Crăciun; Ansamblul de muzică tradițională Junii de la Sibiu, condus de prof. Cosmin Verde; Grupul folcloric Doruri mărginene – o clasă externă la Cristian a Școlii Populare de Artă de la Sibiu, îndrumat de prof. Ion Chiș. După momentul artistic al celor două soliste de muzică populară, Paula Merdea și Ionela Sterp, seara a fost încheiată de Ansamblul popular Plaiuri de munte. Acesta a fost înființat și susținut de Parohie, condus de domnul Vasile Gândilă, membru al Consiliului parohial, cu sprijinul femeilor din Comitetul parohial care pregătesc pentru tineri costumule populare ce aparțin parohiei și care sunt create special pentru ei.

Evenimentele organizate de parohie au reușit să adune și să entuziasmeze pe cristereni, convingându-i că este nevoie mereu de reînnoire în ceea ce privește activitatea culturală dintr-o comunitate. Cristian este o comună străveche, fostă așezare săsească, unde românii altă dată minoritari, gospodăresc astăzi o nouă vatră, cu consăteni proveniți din regiuni diferite. În acest context, Biserica și cultura reprezintă principalul factor de unitate. Identitatea unei culturi, prețuirea unor valori, susținerea tradițiilor și obiceiurilor românești ne dau siguranța că vom fi o comunitate și un popor trainic și luminat în viitor.

Mulțumim sponsorilor și voluntarilor care au contribuit la reușita acestui eveniment!

Reclame