Căutați pacea cu toată lumea și sfințenia fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu. Iartă tuturor totul, iar ție nimic. Spune lui Dumnezeu: Doamne, pe nimeni nu am osândit, nici Tu nu mă osândi.

Dăruiește-i lui Dumnezeu inima și El îți va dărui cerul. Muncește ca și cum nu ai muri niciodată, dar îngrijește-te de suflet ca și cum ai muri mâine.

Ascultă de Dumnezeu și împlinește-i poruncile ca și Dumnezeu să îți asculte rugăciunile și să-ți împlinească cererile. Omule, viața ta este în Cer, începe să o trăiești de aici de pe pământ. Mergând pe calea Bisericii, mergem fericiți pe calea lui Dumnezeu, spre Ceruri.

Acestea sunt numai câteva dintre învățăturile iubitului ierarh Nectarie, făcătorul de minuni și vindecătorul de boli. Mai multe cuvinte de folos, precum și minunea descoperirii sfintelor sale moaște, puteți citi în articolul Sfântul Nectarie de Eghina – minuni și învățături duhovnicești.

În parohia noastră, ca urmare a  evlaviei adânci a credincioșilor față de acest mare și minunat sfânt al zilelor noastre, pregătirea pentru ziua praznicului său, 9 noiembrie, a fost una deosebită. După Sfânta Liturghie, în prezența preoților din ambele parohii, precum și a unui părinte invitat de la Sibiu, a avut loc Taina Sfântului Maslu. Participarea a fost numeroasă, iar seara a fost încununată de un moment de răgaz la o bucată de cozonac și un pahar răcoritor. Mulțumim comitetului de femei al parohiei noastre, care a organizat atât de frumos agapa frățească, mulțumim celor care au oferit cu mult drag celor prezenți acatiste și iconițe cu Sfântul Nectarie, precum și celor care au înfrumusețat cu flori și aranjamente florale biserica.

Sfântul Nectarie să împlinească cererile cele bune ale tuturor! Vă invităm să vizionați în continuare, câteva fotografii de la eveniment.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame