Duminică, 22 iulie 2012, Parohia Ortodoxă Bunavestire din Cristian s-a bucurat de împreună slujirea părintelui paroh, Adrian Roman, cu Pr. Dr. Dan Eliodor Moldovan, parohul Bisericii  Ortodoxe Naşterea Maicii Domnului din Luzern, Elveţia.

Pr. Moldovan a fost părintele spiritual al familiei preotului paroh din Cristian, pe durata şederii în Elveţia (2005 – 2010) şi este un apropiat al mai multor preoţi şi teologi din Arhiepiscopia Ardealului.

Unul dintre momentele emoţionante ale Sfintei Liturghii a fost îngenuncherea şi împreuna rugăciune pentru ploaie în contextul unei perioade deosebit de secetoase şi neprielnice pentru agricultură.

În cuvântul de învăţătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii din Duminica a VII-a după Rusalii, Pr. Moldovan a pus la suflet celor prezenţi rugăciunea cea mai simplă „Doamne miluieşte-ne!”, arătând că nu este nevoie să ne adresăm lui Dumnezeu cu multe cuvinte, căci în Pronia Sa El ştie toate de câte avem trebuinţă, ci să cuprindem în această scurtă rugăciune toată pocainţa noastră, toată nădejdea, credinţa şi dragostea, cele mai importante virtuţi creştine. De asemenea, referitor la vindecarea minunată a celor doi orbi din Capernaum, părintele ne-a indemnat să nu cautăm doar vindecări minunate ale bolilor trupeşti, ci să alergăm la Doctorul Ceresc pentru a ne vindeca sufletele prin Taina Spoevedaniei şi Taina Sfintei Împărtăşanii.

Pr. Moldovan a adăugat că a venit cu mult drag în mijlocul credincioşilor fiului său duhovnicesc, că a fost plăcut impresionat de participarea la Sf. Liturghie a tuturor categoriilor de vărsta şi a unui număr mare de credincioşi, a apreciat frumuseţea şi armonia lăcaşului de cult.

În cuvântul de mulţumire, Pr. paroh Adrian Roman a făcut o scurtă prezentare a activităţii pastoral-misionare pe care Pr. Moldovan o intreprinde în Elveţia de mai bine de 7 ani şi i-a adresat oaspetelui nostru invitaţia de a reveni în Biserica din Cristian.

Slavă lui Dumnezeu pentru astfel de evenimente frumoase şi mulţumiri tuturor celor prezenţi! Îi mulţumim Bunului Dumnezeu că rugăciunea pentru ploaie a fost ascultată şi în nopatea de luni, 23 iulie, ne-a binecuvantat cu ploaie curata şi liniştită.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame