„Naşterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunoştinţei. Că prin dânsa, ceia ce slujeau stelelor de la stea au învăţat să se închine Ţie, Soarelui dreptăţii, şi să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de Sus. Doamne, mărire Ţie…”

La biserica Bunavestire din Cristian, troparul Naşterii Domnului a fost cântat astazi de aproape 200 de credincioşi care au dorit sa întâmpine marele praznic cu rugăciune şi colinde. Dumnezeu a binecuvântat ziua aceasta atât de frumoasă cu fulgii de nea aşa de aşteptaţi, iar copiii prezenţi au încântat audienţa cu sceneta Irozilor şi colinde tradiţionale.

De cu seară, rudele celor adormiţi întru Domnul au adus la morminte coroniţe de brad frumos împodobite, mulţi dintre enoriaşi amintindu-şi în mod deosebit de vrednicul de pomenire părintele Ioan Avram, fost paroh al bisericii.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, după ce copiii şi-au primit darurile binemeritate de la Moş Crăciun, junii din Cristian au adresat celor prezenţi invitaţia tradiţională la obiceiul numit „ridicarea fetelor”. Au cerut totodată, binecuvântarea părintelui de a începe seria de obiceiuri şi colinde specifice zonei.

În mod deosebit mulţumim doamnei învăţătoare Elena Caşir pentru pregătirea impecabilă a scenetei Irozilor, dar şi domnului profesor de religie Ioan Chiş, pentru calitatea şi autenticitatea colindelor interpretate de elevii de la şcoală, îmbrăcaţi în port popular. Aprecierile noastre merg şi către părinţii care s-au ostenit şi au susţinut implicarea copiilor în aceste activităţi.

Slavă lui Dumnezeu pentru o zi plină de încărcătură spirituală, La mulţi ani şi Crăciun fericit tuturor!

În continuare, vă invităm să vizualizaţi desfăşurarea evenimentelor în imagini.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame