Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin binecuvântarea Maicii Domnului, ocrotitoarea Bisericii noastre, cu efortul unei echipe numeroase, dar mai ales prin dragostea credincioșilor parohiei, ale căror donații au fost esențiale, drumul de acces în curtea interioară a fost finalizat la începutul lunii august 2014. În capătul dinspre curte al acestuia s-a construit o rampă din beton pentru depozitarea deșeurilor. Un sprijin semnificativ, atât logistic cât și financiar a venit din partea Primăriei Comunei Cristian, prin bunăvoința și directa implicare a domnului primar Ioan Seuchea.

Lucrarea a fost una amplă, întrucât dimensiunile drumului (circa 80 de metri lungime și circa 4 metri lățime), dar și nevoia ca acesta să fie unul rezistent la accesul altor utilaje grele necesare viitoarelor construcții din incintă, au solicitat o manoperă, dar și materiale de construcție rezistente și de bună calitate. Totodată, pentru protejarea pe termen mediu și lung a construcției, a fost nevoie de montarea unor scocuri de scurgere a apei pluviale pe una dintre clădirile învecinate, precum și săparea unei gropi de colectare a acesteia. Cu ocazia desfășurării acestui proiect, s-a taluzat curtea interioară, fiind ridicată și fântâna la noua cotă a curții, cu circa jumătate de metru. De asemenea, au fost curățate și igienizate scocurile dimprejurul clădirii bisericii.

Sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit fie financiar, fie prin muncă directă, fie prin sponsorizarea cu diverse materiale. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Această prezentare necesită JavaScript.